2008. március 27., csütörtök

Egy kis ízelítő a vasárnapi versenyről

Mivel most a kemény edzések után egy kicsit lazább a programom, inkább a hétvégén (március 30-án) megrendezésre kerülő versenyről (Triatlón de Gran Canaria- 1ª Prueba Copa España Triatlón Larga Distancia) írok egy kicsit.

A helyszíne Arinaga, ami bő 25 kilométerre található Maspalomastól, ahol lakom. Mivel a tengerparton helyezkedik el, így alapvető, hogy a 3000 méter úszás, egy igen aktív hullámzású öbölben kerül megrendezésre. Az a szerencsém, hogy azért ez egy zártabb, nem nyílt tengeri szakasz, de így sem lesz egyszerű. Főleg, hogy a múlthéten, amikor itt is ünnepeltek az emberek, uszoda hiányában Jánossal lementünk kétszer is a tengerbe edzeni, ami nem volt a kedvencem… De megpróbálom megoldani a legjobb tudásom szerint!
Ha minden igaz, akkor a parton egy sétányon alakítják ki a depót, körülbelül 300 fő részére. A kerékpározás sem lesz egyszerű. Az elején egy ipari parkhoz hasonló helyen kerülünk egy kis kört és utána nekivágunk a hegyeknek. A domborzat mellett az is nehezíti a helyzetet, hogy arra akár hányszor voltam edzeni, mindig viharos erejű volt a szél, ami a pálya némelyik szakaszán extra kellemetlen. Még az a szerencse, hogy nekem a "szél a barátom" és mindenkinek fújni fog!
Tehát miután két darab 40 kilométeres kört (80km) letekerünk és kellően elfáradunk, az ipari negyedben kialakított 5 kilométeres körből futunk négyet (20km), és a parton kialakított célban fejezzük be a versenyt, remélhetőleg sikeresen.

Az az igazság, hogy az elmúlt napokban még elég kemény edzéseim voltak, így nem túl nagyok az elvárásaim, csak az a célom, hogy az arizonai ironman (ami rá két hétre lesz) szempontjából hasznos része legyen a felkészülésnek. Ettől függetlenül nyomni fogom ahogy megy, ahogy Géza is tanácsolta („Okosan, de bátran versenyezz! Jó lábvíz, technikás down hill, büntető futás”), amit megpróbálok megvalósítani.
A többi versenyzőről nem tudok túl sokat, igaz van rajtlista, de nem ismerem őket, kivéve a két ironman specialistát, Eneko Llanos Burgerát és bátyját, Hektort. Velük eddig csak a hawaii vb-n versenyeztem, ahol Eneko a top 10-ben végzett, de Hektort sikerült megvernem. De nem is ez a lényeg, hanem hogy egy jó verseny legyen és majd meglátjuk!
Sajnos állandó segítőm, Luca nem lehet most itt, de szerencsére Ringhofer János barátom itt lesz, és amellett, hogy elvisz a versenyre, megpróbál mindenben segíteni, amiben csak tud. Ezt előre is megköszönöm neki, mert nélküle nehéz helyzetben lennék.

Jó érzés olvasni a hozzászólásokat és a leveleimet, hogy milyen sokan szorítanak nekem. A verseny után, megígérem, hogy a lehető leggyorsabban leírom élményeimet és tapasztalataimat.

Néhány versenyinformáció, csak spanyol nyelven:

A verseny hivatalos honlapja: http://www.clubfinisher.com/ (Doble Olímpico)

Egyéb használható honlapcímek:
http://www.triatlon.org/competiciones_08/ld_grancanaria.asp
http://www.triatlon.org/competiciones_08/datos_prueba/ld_grancanaria.htm

Nincsenek megjegyzések: